Wat kunt u doen aan veiligheid?

Wil jij je graag veiliger voelen in jouw buurt of wil je zorgen dat uw buurt veiliger wordt?

Geef u dan op voor een buurtpreventie WhatsApp groep.

Buurtpreventie

Wilt u samen met uw buurtgenoten zorgen dat uw wijk veiliger is en veiliger voelt? En denken jullie eraan om een buurtpreventieteam te starten? Wij kunnen u helpen met gratis praktische ondersteuning. 

Burgernet

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien?

  • Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800 - 0011.
  • Of in de Burgernet app via "Bel met de politie" knop.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Voorkom woninginbraak

Zorg dat het inbrekers niet lukt om in uw huis in te breken. Tips om woninginbraak te voorkomen.

Huiselijk geweld

Soms hoor of zie je dingen waarvan je je afvraagt of het allemaal wel goed gaat. Er is veel ruzie en herrie bij de buren. Of iemand heeft wel heel vaak blauwe plekken en kan dat niet goed verklaren. Of het zoontje van een vriendin is angstig, schrikachtig en depressief. Vaak is het moeilijk om te bepalen wat er aan de hand is en of er sprake is van verwaarlozing, misbruik of mishandeling. Maar het is altijd belangrijk om iets te doen en advies te vragen

Bijtincidenten

Wanneer u of uw hond gebeten is door een andere hond is het raadzaam om het bijtincident te melden bij de gemeente en/of de politie.

Handige links en tips