Meierijstad neemt deel aan kunstproject ‘Weg van de Vrede’.

Gemeente Meierijstad gaat in samenwerking met Stichting Culturele Evenementen Groepen Schijndel (KEG) deelnemen aan het Europese kunstproject ‘Weg van de Vrede’.

De Europese ‘Weg van de Vrede’ (Straße des Friedens) is een kunstproject dat diverse beelden in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk en Polen landen combineert en verbindt tot één Europese beeldenroute. En nu dus ook gaat verbinden met Meierijstad.

De beeldenroute staat in het teken van de vrede en vindt zijn oorsprong al in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Europese beeldenroute wordt gekoppeld aan de lokale kunstroute in de kern Schijndel. Op termijn worden ook kunstroutes uit de andere kernen van Meierijstad aan de ‘Weg van de Vrede’ gekoppeld.

Van 13 april tot en met 25 mei 2024 organiseert Stichting KEG in dit kader in het Cultureel Centrum Het Spectrum een tentoonstelling over de ‘Weg van de Vrede’. Een tentoonstelling die een beeld geeft van de intenties, de geschiedenis en de samenstelling van deze Europese beeldenroute.
Wethouder Menno Roozendaal opent op zaterdag 13 april deze tentoonstelling ‘Weg van de Vrede’ door een handvest te ondertekenen namens de gemeente Meierijstad. Met het tekenen van het handvest onderstreept de gemeente de doelstellingen van de route en draagt waar mogelijk deze verder uit.

Wethouder Menno Roozendaal: “Deelname aan de ‘Weg van de Vrede’ biedt de gemeente en kunstenaars kansen. De kunstenaars en de ruim 200 kunstwerken in de openbare ruimte van de gemeente kunnen hierdoor in de toekomst internationaal op de kaart worden gezet. Door dit internationale contact kunnen er mogelijk nieuwe initiatieven ontstaan op gebied van bijvoorbeeld educatie en de uitwisseling van kunstenaars”.

De tentoonstelling is geopend van 13 april tot 25 mei van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur in de expositieruimte in Cultureel Centrum Het Spectrum in Schijndel. Stichting KEG Schijndel organiseert deze tentoonstelling. 

De opening vindt plaats op zaterdag 13 april om 14:00 uur in Het Spectrum in Schijndel.