Unieke game Hackshield verhoogt weerbaarheid in de digitale wereld

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar konden vanaf maart 2023 in Meierijstad een unieke game spelen: ‘Hackshield’. Deze gratis game maakt de kinderen weerbaar tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot echte Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. De gemeente Meierijstad is samen met de politie op zoek gegaan naar Cyber Agents die onze gemeente digitaal veiliger maken. Mees van den Broek is de Cyber Agent met de beste score binnen de gemeente Meierijstad en mag meelopen met de politie.

Politie in de klas

In 2023 heeft de politie in samenwerking met de gemeente veel verschillende scholen bezocht om te vertellen over de digitale gevaren, maar ook om daar Hackshield te introduceren. Er werd een korte quiz gespeeld in de klas waar onder andere werd besproken wat nepnieuws is, hoe je een goed wachtwoord maakt en hoe phishing werkt. Daarna was er natuurlijk altijd de mogelijkheid om nog andere vragen aan de politie te stellen.

Huldiging en meelopen met de politie

De Cyber Agents binnen onze gemeente met de hoogste score zijn gehuldigd door de kinderburgemeester van Meierijstad. Tijdens de bezoeken aan de scholen kregen de kinderen te horen dat de Cyber Agent met de hoogste score binnen de gemeente Meierijstad een dagdeel mee mag lopen met de politie.

Ook meedoen?

De game is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Helemaal gratis! Heb je een smartphone of laptop om het spel op te spelen? Dan kun jij ook meedoen! Het spel is altijd gratis te spelen in onze gemeente, over ongeveer een jaar zal er opnieuw een huldiging plaatsvinden voor de beste Cyber Agents.

Ook meedoen? Aanmelden kan via: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/meierijstad. Hier is ook de oproepvideo van de Burgemeester en politie te zien.