Afvalcontainers

In Meierijstad gebruiken we de volgende containers: 

  • een container voor gft-afval
  • een container voor restafval
  • in bepaalde wijken een papiercontainer. 

Er zijn twee formaten containers: 140 liter en 240 liter. 

Bewoners van onder andere appartementencomplexen maken gebruik van boven- of ondergrondse verzamelcontainers. Om van een ondergrondse verzamelcontainer gebruik te kunnen maken heeft u een toegangsdruppel nodig. Heeft u plek voor een kleine gft-container? Dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente. U kunt kiezen uit een 40 of 140 liter gft-container.

Restafval, gft of plastic is niet meegenomen

Als het afval niet is meegenomen, wacht dan tot de inzameldag voorbij is. De route kan op de desbetreffende dag anders lopen. Is het afval alsnog niet ingezameld? Neem dan contact op met afvalinzamelaar Van Kaathoven via telefoonnummer 0413-481620. Zij helpen u direct verder. Van Kaathoven is in Meierijstad verantwoordelijk voor een goede huisvuilinzameling.

Afvalcontainers en wat te doen bij verhuizing 
  • Bij iedere woning (behalve appartementencomplexen) hoort een restafvalcontainer en gft-container. Laat de containers bij een verhuizing schoon en leeg achter.
  • Als u gebruik maakt van een ondergrondse verzamelcontainer, laat dan de toegangsdruppel in het huis achter.

Bent u verhuisd en staan er geen containers of ligt er geen toegangsdruppel? Neem dan contact op met 14 0413.

Let op: zorg er bij verhuizing voor dat u eerst staat ingeschreven op het nieuwe adres. Alleen dan kunt u nieuwe containers of een druppel aanvragen.

Container omwisselen naar een ander formaat

U kunt uw afvalcontainer omwisselen naar een groter of kleiner formaat. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 0413. De containers worden bij u thuis omgewisseld. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

  • Het omwisselen van een container is gratis binnen 2 maanden na uw verhuizing.
  • U kunt uw container gratis omwisselen naar een kleinere container.
  • U kunt uw container omwisselen naar een grotere container. Hier zijn wel kosten aan verbonden

Let op: de kosten voor het legen van een container voor restafval met een volume van 240 liter zijn bijna twee keer zo hoog als het legen van een 140 liter restafval-container.

Container of druppel kwijt of kapot

Bent u uw container of druppel kwijt? Neem contact op met 14 0413 of maak een melding via Melding woon- en leefomgeving. Uw druppel wordt geblokkeerd en u krijgt, tegen betaling, een nieuwe toegestuurd.

Als de container door uw toedoen is kwijtgeraakt of beschadigd, betaalt u zelf voor de nieuwe container.

Gft-container appartementencomplex
  • U kunt bij de gemeente kosteloos een kleine gft-container van 40 liter aanvragen. 
  • U kunt er ook voor kiezen om een gft-verzamelcontainer voor het gehele appartementencomplex aan te vragen (140 of 240 liter). let op: bewoners moeten zelf zorgen voor het schoon- en fris houden van de gft-container.
Gft-container buitengebied aanmelden

Woont u in het buitengebied? De gft-container wordt 1 keer per 2 weken gratis geleegd op afroep. U kunt tot 2 werkdagen voor de inzameldag aangeven dat de gft-container geleegd moet worden. Dit kan via de Afvalwijzer-app of via www.mijnafvalwijzer.nl