Uittreksel persoonsgegevens BRP

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in de gemeente Meierijstad bent ingeschreven. Op het uittreksel staat standaard uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats. Soms is het uittreksel nodig voor het overschrijven van uw auto, of als u gaat emigreren of om u in te schrijven bij een woonstichting. 

U vraagt het aan in de gemeente waar u woont. Woont u in het buitenland? Neem dan contact op met een RNI-loket.

Aanvragen

Een uittreksel kunt u aanvragen voor:

  • uzelf en voor
  • uw kind dat jonger is dan 16 jaar en op hetzelfde adres woont

Geef in het digitale aanvraagformulier aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt. Er zijn namelijk meerdere soorten uittreksels. Hierop staan verschillende gegevens. Hebt u een uittreksel nodig voor een buitenlandse instantie? Dan kunt u een uittreksel in meerdere talen krijgen.

Online aanvragen

Online aanvragen uittreksel BRP

U krijgt het uittreksel binnen 5 werkdagen per post thuisgestuurd. U kunt het na uw online aanvraag ook eventueel ophalen. Aangevraagd voor 12.00 uur? Dan kunt u het document, zonder afspraak, dezelfde dag tussen 13.30 - 15.30 uur ophalen in het gemeentehuis in Veghel. Na 12.00 uur aangevraagd? Dan ligt het de volgende dag klaar. 

Persoonlijk aanvragen

Komt u liever naar het gemeentehuis? Maak een afspraak en neem uw geldige identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). U krijgt het uittreksel meteen mee.

Kosten

Voor een uittreksel BRP betaalt u in 2024: € 9,-

Let op commerciële partijen: voorkom extra kosten

Op internet zijn commerciële partijen actief die voor u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen kunnen aanvragen. Deze bedrijven horen niet bij de gemeente Meierijstad. Vraagt u een uittreksel aan via zo’n bedrijf? Dan betaalt u onnodige veel kosten. Dus vraag een uittreksel altijd aan via de website van de gemeente.