Uittreksel persoonsgegevens BRP

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in de gemeente Meierijstad bent ingeschreven. Op het uittreksel staat standaard uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats.

U kunt een uittreksel basisregistratie personen aanvragen voor:

  • uzelf
  • uw kind dat jonger is dan 16 jaar en op hetzelfde adres woont als u

Geef in het digitale aanvraagformulier aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt. Er zijn namelijk meerdere soorten uittreksels. Hierop staan verschillende gegevens.  Hebt u een uittreksel nodig voor een buitenlandse instantie? Dan kunt u een uittreksel in meerdere talen krijgen.

Online aanvragen uittreksel BRP

U krijgt het uittreksel dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Komt u liever naar het gemeentehuis? Maak een afspraak en neem uw geldige identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). U krijgt het uittreksel meteen mee.

Kosten 

Voor een uittreksel BRP betaalt u in 2023: € 8,-

In Schijndel en Sint-Oedenrode kunt u alleen met uw pinpas betalen.

Voorkom extra kosten

Op internet zijn commerciële partijen actief die voor u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen kunnen aanvragen. Deze bedrijven horen niet bij de gemeente Meierijstad. Vraagt u een uittreksel aan via zo’n bedrijf? Dan betaalt u onnodige veel kosten. Dus vraag een uittreksel altijd aan via de website van de gemeente.

Meer uitleg over de BRP

Welke persoonsgegevens er zoal in de Basisregistratie Personen staan en waar ze voor gebruikt worden. Welke rechten en plichten hebt u.