Meierijstad Mijmert

U bent hier:

Corona heeft Meierijstad hard geraakt. Dit betekent voor velen van ons een erg moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen uit onze naaste omgeving overleden of ernstig ziek geworden. Mensen hebben hun baan verloren of hun bedrijf is in moeilijkheden terechtgekomen. Diploma-uitreikingen, feestjes, familiebijeenkomsten, theatervoorstellingen en veel andere dingen die het leven mooi maken gaan niet door.

Tegelijkertijd zijn er sinds de uitbraak van corona in Meierijstad hartverwarmende initiatieven waarbij mensen er voor elkaar zijn. We zien veel creativiteit en flexibiliteit. Mensen leven met elkaar mee, helpen elkaar en zijn er voor elkaar. En ook is er aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen, angsten en andere gevolgen die mensen ervaren door corona.

Laten we elkaar helpen

Ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel leven is het ook een tijd waarin we vooruit kijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en er weer bovenop?

Burgemeester Kees van Rooij heeft een comité uit de samenleving opdracht gegeven na te denken over hoe er op een gepaste manier gemeentebreed aandacht aan de coronacrisis besteed kan worden. Zodat we nu, maar ook in de toekomst, aandacht kunnen hebben voor de impact die de coronacrisis op ons allemaal had.

Onder de naam ‘Meierijstad Mijmert’ werkt dit comité een tweetal zaken uit:

 1. Mijmerplekken
 2. Podcast

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor het comité?

Neem direct contact op met het comité

 • Mijmerplekken

  In iedere kern wordt een zogenaamde Mijmerplek gerealiseerd.

 • Het comité

  Bekijk wie de leden van het comité zijn

 • Podcast

  Er zijn vele verhalen te vertellen over de afgelopen periode.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?