Vragen en antwoorden termijn indienen plan van aanpak

De toekenning van de punten door de beoordelingscommissie is ons niet geheel duidelijk. (1 maart)

Bijvoorbeeld de puntentoekenning voor kroonbedekking:

  • Minimaal 50% = 8 punten
  • Minimaal 40% = 0 punten
  • Minimaal 30% = 10 punten

Zoals het er staat lijkt het dat je de meeste punten krijgt voor de minst functionerende oplossing wat erg onlogisch klinkt. Hetzelfde bij meervoudig ruimtegebruik en natuur en biodiversiteit.
Kunt u ons toelichten hoe we deze puntentoekenning moeten interpreteren?

De puntentoedeling staat tot onze spijt niet goed in het digitale uitgifteprotocol. Wij proberen dit zo snel mogelijk op de site aan te passen maar bij voorbaat ontvangt u bij deze de goede puntentoedeling in de bijlage.

Er zijn extra punten te verdienen voor bedrijven die: ‘aantoonbaar een bijdrage leveren aan het ecosysteem van Meierijstad en hiermee een bijdrage leveren aan de ambities van Meierijstad.’ Kunt u ons aangeven waar we kunnen wat de ambities van de gemeente Meierijstad zijn en hoe bedrijven hier een bijdrage aan zouden kunnen leveren? (1 maart)  

Dit kunt u lezen in het coalitieakkoord 2022-2026 onder Hoofdstuk 3 Economie.

Het in te dienen plan dient te voldoen aan het beeldkwaliteitsplan. Klopt het dat er geen extra punten te verdienen zijn met een ontwerp dat hoogwaardiger is dan de minimum randvoorwaarden die hier in staan? (1 maart)  

Dat klopt. Overigens in bijlage b van het uitgifteprotocol: Stedenbouwkundige randvoorwaarden staat te lezen wat aanvullende voorwaarden zijn. Hierop kunt u dan wel weer punten scoren zoals bv. duurzaamheid of meervoudig ruimtegebruik.

In het uitgifte protocol is de FSI-indexering beschreven maar dit is niet uitgedrukt in euro's, zou jij dit voor ons kunnen ophelderen zodat we kunnen kijken of de eisen vanuit de gemeente tezamen de investering niet te hoog maken. (7 maart)  

Wanneer het totaal aantal m2 BVO's hoger is dan het totale kaveloppervlak, wordt de grondprijs berekend over de BVO's. De grondprijs per m2 kavel of per m2 BVO is hetzelfde.

Kun je het onderwerp meervoudig ruimtegebruik duiden? Wanneer voldoet een plan aan meervoudig ruimtegebruik? Kun je dit aub zo concreet mogelijk omschrijven? (7 maart)

In het uitgifteprotocol staat onder het kopje Duurzaamheid sub B omschreven wat onder meervoudig ruimtegebruik wordt verstaan.

Vragen en antwoorden inschrijftermijn

Tijdens de inschrijftermijn was het mogelijk om tot en met 12 januari 2024 vragen te stellen. Hieronder vindt u de vragen die tijdens de inschrijftermijn gesteld zijn met daaronder de antwoorden.. Achter de vraag staat aangegeven wanneer deze vraag gesteld is. 

Kunnen wij ons voor meerdere kavels inschrijven? (29 november)

Gegadigden kunnen zich inschrijven op één perceel, inschrijven op meerdere percelen is niet toegestaan. In het uitgifteprotocol staat de procedure uitgelegd. 

Ik ben geen inwoner van Meierijstad en kan me daarom niet inschrijven, klopt dat? (1 december)

Als niet aan de gestelde selectiecriteria wordt voldaan, kan inderdaad niet worden ingeschreven.

Kunt u mij een inschrijfformulier toesturen? (5 december) 

Inschrijven kan via dit e-Formulier.

Kan ik de kavelpaspoorten in dwg ontvangen? (6 december)

De dwg-bestanden van alle kavels zijn bij de betreffende kavelpaspoorten op de website geplaatst.

Kunt u aangeven aan welke criteria wij moeten voldoen en wat de spelregels zijn om in aanmerking te komen voor een kavel? Wat zijn de punten waarop wij kunnen scoren? Hoe kunnen we laten zien dat we voldoen aan de beeld- en kwaliteitseisen en een duurzaam, sociaal bedrijf waardoor we de kans vergroten om in aanmerking te komen voor een kavel? (7 december)

In het uitgifteprotocol en alle bijbehorende bijlagen staat vermeld wat de criteria zijn en hoe de uitgifteprocedure in elkaar zit.

Ons bedrijf is niet gevestigd in Meierijstad en ik ben geen inwoner. Hoe maken we aanspraak op een kavel? (8 december)

Als niet aan de gestelde selectiecriteria wordt voldaan, kan niet worden ingeschreven.

Wat is de exacte maatvoering van de afstand tot perceelsgrenzen? (19 december)

Via de website zijn per kavelpaspoort ook de DWG bestanden te downloaden. De regels over afstanden tot de perceelgrenzen zijn terug te vinden in bestemmingsplan De Dubbelen.

Klopt het dat er alleen een ontsluiting komt via de Costerweg? (19 december)

De ontsluiting van de percelen gaat via de Costerweg.

Hoe wordt omgegaan met de Diezenloop? (19 december)

De waterlopen dienen in hun oorspronkelijke staat en functie gehandhaafd te blijven. Mochten er ideeën zijn om deze in te passen, dan is dit bespreekbaar.

Mochten er ondernemers zijn die geen perceel kunnen kopen, maar wel met een initiatiefnemer willen ontwikkelen en/of een gedeelte willen huren, waar kunnen zij zich melden? (27 december)

Geinteresseerden kunnen zich melden bij het POM. Zij zorgen ervoor dat deze ondernemers onderling in contact worden gebracht.

Betreft de gearceerde lijn binnen de kaveltekening op het Kavelpaspoort, het bouwvlak uit het bestemmingsplan? (9 januari)

Ja, de gearceerde lijn is het bouwvlak uit het bestemmingsplan. De regels van het bestemmingsplan zijn leidend.

In “Bijlage e: Voorwaarden uitgifteprocedure inschrijfvoorwaarden en uitsluitingsgronden” staat onder 9 dat percelen niet mogen worden gesplitst. Er staat echter nergens een bepaling ten aanzien van het samenvoegen van percelen. Is het mogelijk om twee percelen (bv 3 en 4) te verwerven en deze samen te voegen? Indien ja, wilt u dan het digitale inschrijfformulier overeenkomstig aanpassen? (9 januari)

Gegadigden kunnen zich inschrijven voor één perceel, inschrijven op meerdere percelen is niet mogelijk (zie protocol). Dit betekent vervolgens dat het samenvoegen van percelen niet aan de orde kan zijn. 

In “Bijlage h: Model Koopovereenkomst” wordt onder artikel 5 geschreven over een Milieukundig bodemonderzoek. Wij troffen dit onderzoek niet aan als onderdeel van de stukken. Kunt u dit onderzoek verstrekken? (9 januari)

Het bodemonderzoek is op te vragen via grondzaken@meierijstad.nl.

Op basis van de informatie op de website is de afstand tot de perceelsgrenzen nog niet duidelijk. Wat moet worden aangehouden, 5 of 10 meter? (11 januari)

De basis is terug te vinden op de verbeelding en in de regels van het bestemmingsplan. De afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen moet minimaal 10 meter zijn (de bouwpercelen liggen binnen de aanduiding rangorde 1). De afstand tot de achterste perceelsgrens (perceelsgrens aan de westzijde van het perceel) moet minimaal 10 meter zijn en de afstand tot de voorste perceelsgrens (perceelsgrens aan de oostzijde van het perceel) moet minimaal 5 meter zijn.

Bedrijven gelegen naast of tegenover de uitgeefbare kavels krijgen 15 extra punten in de waardering. Geldt de toekenning van het aantal punten voor ons bedrijf ook? (11 januari)

Een plan krijgt 15 punten als het bedrijf daadwerkelijk naast of (schuin)tegenover de uit te geven kavels ligt. 

Er zijn meerdere percelen die voor ons bedrijf zouden kunnen passen. Wij kunnen ons echter maar op één perceel inschrijven en hier een plan voor uitwerken. (11 januari)

Het is inderdaad de regel dat op 1 perceel ingeschreven kan worden. Het na de inschrijftermijn inzage geven in de inschrijvingen om de mogelijkheid te geven om te wisselen van kavel, is geen onderdeel van de uitgifteprocedure zoals opgenomen in het uitgifteprotocol.